ungbold.dk
Don't Miss

U15: Drama i Haderslev vs. OB

Stort drama i Haderslev ender med OB-sejr

I de seneste sæsoner har Haderslev og OB’s nuværende U15 hold – årgang 2004 – kæmpet med helt i toppen af deres pulje i Liga 1 (Fyn/Jylland). Haderslev har, efter flere 2. pladser, et håb om, at det er i dette forår, at de skal helt til tops. Haderslev er ubesejret i de seneste 13 ligakampe, og har i optakten slået FC Nordsjælland og Silkeborg.

OB forventes ligeledes at være en del af den aller øverste top. Derfor var lørdagens kamp mod OB af meget stor betydning. Gæsterne fra OB havde i løbet af ugen tyvstartet turneringen med en 2-0 sejr over oprykkerne fra Horsens, og i sidste weekend blev Lyngby slået i en træningskamp med 3-2 på udebane, så det var et OB- hold med selvtillid, der drog sydpå til lørdagens udekamp.

Kampen startede på Haderslevs præmisser, og der blev lagt et stort pres på OB-defensiven i de første 15 min. Det resulterede allerede efter 10 min. i en 1-0 føring til hjemmeholdet. Efter det første kvarter fik gæsterne bedre fat, og resten af halvlegen var en taktisk præget forestilling uden de store aktioner.

OB’s trænerstab må have sagt noget rigtigt i pausen, for OB-spillerne kom ud til 2. halvleg med en helt anden vilje og fight, end der var blevet vist i de første 35 min.

Forbedringen resulterede i en udlignede scoring i det 48 min., og denne scoring var startskuddet til en hæsblæsende 2. halvleg, der bølgede frem og tilbage.

Scoringen blev fulgt op efter 52 min. spil af endnu et mål til udeholdet, som pludselig var i front, og dermed skulle til at forsvare en føring.

Hjemmeholdet havde dog på ingen måde tænkt sig at lade OB vinde uden intens kamp, og det resulterede i en udligning allerede 2 min. senere i det 54 min.

Desværre for Haderslev nåede de ikke at få armene ned inden OB igen var foran. OB gav bolden op og sendte den frem i feltet på første spark, hvorefter bolden blev sendt i kassen efter lidt klumpspil.

Det betød, at Haderslev igen skulle frem og jagte udligningen, og dette arbejde blev gjort noget lettere, da en af OB-spillerne fik gult kort minuttet efter, så hjemmeholdet var en mand i overtal de efterfølgende 10 min.

I undertalsperioden forsvarede gæsterne sig og lurede på den omstilling, der kunne lukke kampen. I stedet for at lukke kampen valgte OB’erne, at gøre kampen lidt mere spændende, da målmanden også fik gult kort og tilmed begik straffe.

OB måtte derfor spille resten af kampen med markspiller Valdemar Astrup på målet. For Valdemar var det en noget uvant situation, da han ikke har haft handskerne på de seneste 6 sæsoner.

Haderslev scorede sikkert på deres straffespark, og dermed var det helt lige inden den hektiske slutfase.

OB’erne var kun 9 mand på banen, og derfor var der lagt op til et stormløb mod stribernes mål i de sidste minutter af kampen.

En meget frustreret OB-bænk forsøgte i slutning af kampen at påpege overfor dommeren, at straffen på 10. min for det første gule kort var overstået. Men selvom der på dette tidspunkt var gået 13 min. siden OB havde fået det gule kort, mente dommeren, at der skulle gå et par minutter mere inden udvisningen var overstået.

Da OB til aller sidst i kampen fik en mand mere på banen, så de kunne slutte kampen med 10 mand, lykkedes det at dæmme lidt op for stormløbet, og efter en standardsituation fik gæsterne endda scoret til slutresultatet 3-4 til OB.

Bemærkelsesværdigt for kampen var det, at OB de seneste sæsoner har haft svært ved at dæmme op for de meget fysisk stærke spillere fra Haderslev, men denne lørdag blev kampen vundet på scoringer efter flere standardsituationer.

Tak til begge hold for en underholdende kamp.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *