Ishøj IF U15 blandt de bedste i DK: Har man ikke drømme, så har man vel ikke meget tilbage

Ishøj IF er ingen magtfaktor inden for dansk fodbold. Klubben ligger sydvest for København, og byen og fodboldklubben er kendetegnet ved at have mange spillere med anden familiær baggrund end dansk. Klubbens 1. hold er rykket op i Danmarksserien, men klubben er ikke en licensklub, som mange af de klubber, som ungbold.dk normalt beskæftiger sig med i forhold til talentudvikling. Men Ishøj IF er alligevel meget interessant, for det er nemlig lykkedes for klubbens U15 hold at etablere sig som et af de stærkeste i Danmark med en masse talentfulde spillere. Holdets resultater taler for sig selv, senest blev det til en top. 3 placering i IberCup Cascais Portugal, hvor de tabte til Real Betis i semifinalen, som senere vandt finalen over Real Madrid. Holdet er lige nu nr. 1 i U15 Øst pulje 2.

Ungbold.dk har talt med cheftræner Mustafa Baskaya om holdets succes.


Mustafa Baskaya U15 cheftræner Ishøj IFMustafa Baskaya – kan du fortælle lidt om, hvorfor I klarer jer så godt?

“Man er nødt til at have en form for specialdesignet tilgang til unge spillere og især med dem med anden etnisk baggrund, som har potentialet, men desværre bliver sorteret fra af de store klubber: De ender hos mig, hvor jeg prøver at genskabe deres glæde, selvtillid så de oplever en masse succes med det hårde arbejde, de ligger for dagen. Kravene bliver ikke mindre hos mig, og mine forventninger er altid tårnhøje, da jeg ved, hvad de kan hver især.”

Bliver de andre klubber så ikke interesseret i jeres spillere, når de ser jeres succes? hvordan holder I på dem?

“Jo, der er helt bestemt interesse fra andre klubber. Jeg kan fortælle, at vi i januar 2018 fik sendt Marco Bruun til FCN og Zico Jr. Marecaldi til Malmø FF, i dag spiller de begge fast på deres hold. Marco spiller med i DBU-regi, og er i en god udvikling.

Vores nuværende U-15 hold er rigtig stærke med flere potentielle talenter, der kan nå langt med den korrekte “mentor”. Det bliver svært at holde på dem til sommer, når de bliver U17. Vores indplacering efter sommerferien giver sig selv, da vi ikke er en af de 40 licensklubber i landet, selvom drengene længe har gjort god figur på øverste hylde i dansk fodbold. Min erfaring, som desuden støttes tungt op af diverse statistikker, viser, at mange spillere med “anden etnisk baggrund end dansk” falder fra, ved netop U17-U19 årgangene. “

Hvordan ser du på den talentudvikling, der sker i de største klubber, contra det du gør?

“FCN og Midtjylland er nok dem, jeg mest er tilhængere af, når der tales om talentudvikling. De formår at udvikle deres egne talenter gennem deres akademi helt op til superligaen og evt. videre til udlandet. Det er heller ikke tilfældigt, at FCN har den yngste trup i Europa, hvor teenagere i dag får chancen i superligaen.

FC Midtjylland er en klasse for sig selv, de er det første danske hold, der er nået til kvartfinalerne i Youth League. En præstation, der taler for sig selv i talentudviklingen. Det jeg gør kan ikke sammenlignes med disse giganter, men jeg får en masse inspiration og laver min egen model, som netop passer ind i vores setup. Vi “ligner lidt FCN”, de bedste i truppen, træner fast med vores Danmarksserie hold.

Selvom spillerne kun er 14-15 år og ikke kan spille nogen turneringskamp i Danmarksserien før de bliver 16 år, så gør de det rigtig godt og suger en masse viden til sig og modnes til næste niveau.

Det er vildt, det vi har præsteret. Hårdt arbejde, sammenhold og max udnyttelse af hver enkelt spillers potentiale, har været nogle af nøgleordene. Drengenes tro på hinanden og deres egne kvaliteter er enorm, og det har de bevist, hver gang vi har været til store internationale stævner både udland/indland.”

Hvor mange år har holdet spillet sammen?

“Jeg har været træner for disse drenge siden efteråret 2015, og der har været en del ind- og udskiftninger hos drengene, hvor der er kommet nye talentfulde ind, og andre har villet prøve noget nyt. Men den nuværende trup er absolut den stærkeste, jeg har haft, og derfor er det fantastisk at arbejde med dem, så de kan opnå deres drømme.

Har man ikke drømme, så har man vel ikke meget tilbage!” slutter cheftræner Mustafa Baskaya.

Her er et lille kig på Ishøj IF’s titler og resultater:

• Marts 2017 – Sjællandsmester DBU Futsal

• Maj 2017 – 3. plads – Esbjerg KIA Elite Cup

• Juli 2017 – 2. plads – IberCup Scandinavia

• August 2017 – 3.plads – Crowne Plaza Elite Cup

• September 2017 – 13.plads ud af 32 top hold fra hele verden – Madrid Football Cup

• November 2017 – Vinder af DBU U14 Øst 2

• December 2017 – 1.plads Guarana Futsal Cup i Farum Arena

• Marts 2018 – Sjællandsmester DBU Futsal

• Maj 201 8 – 2. plads – DBU Ungdomspokalen

• Maj 2018 – 2. plads – Esbjerg KIA Elite Cup

 • Jun 2018 – 1.plads – Bank Nordik Elite Cup

• Juni 2018 – 3. plads – DBU U14 Øst 1

• Juli 2018 – 1. plads – IberCup Scandinavia

• Aug 2018 – 5. plads – Ove Helgesen Trophy i Bergen/Norge

• Okt 2018 – 4. plads – IFK Gøteborg Invitational

• Dec 2018 – 1. plads – KIES Elite U15 Cup

• Jan 2019 – 1. Plads – Brøndby Future Elite Futsal Cup

• Jan 2019 – 1. Plads – Kristianstad Arene Elite Futsal Cup I Sverige (Det største nordiske futsal stævne)

• Mar 2019 – Danmarksmester DBU U15 Futsal

• Apr 2019 – 3. plads – Ibercup Cascais/Portugal

• Apr 2019 – Tabte semifinalen i U15 Ungdomspokalen til Lyngby BK .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *