Seneste nyt fra klubberne

Thisted FC
Slaget om Jyllands pt. bedste hold i U12-rækken faldt ud til fordel for Thisted med 4-0 over Viborg SIK. Som vi tidligere har skrevet, så er sejren sket oven på 6 oprykninger til aller øverste hylde i U12-rækken i Jylland.

OB
Der er meget positivitet i Ådalen for tiden. En 3. plads i Superligaen, og succes hos ungdommen. Senest har to 16 årige spillere fået debut i Superligaen – Daniel Obbekjær fik debut mod FCK og Gustav Grubbe fik debut mod FCM. Sådan OB.

Interview med Gustav Grubbe

Dertil kommer, at OB har skrevet kontrakt med midtbaneslideren Magnus Saaby fra U17.

OB udtaler:

“Mandag eftermiddag har U17-spilleren Magnus Saaby, som altid har spillet i OB, skrevet under på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2022. Selvom Magnus Saaby kun er førsteårs U17-spiller, så har han i år 2019 været med i alle vores kampe i U17-Ligaen, hvor han spiller på den centrale midtbane.

Derfor er Tonny Hermansen naturligvis rigtig tilfreds med, at OB og Magnus i dag er blevet enige om en aftale, og det at Magnus Saaby altid har spillet i OB, gør det endnu mere specielt for akademiets tekniske chef.

– Vi er sindssygt glade over, at vi har skrevet kontrakt med Magnus Saaby. Han har altid været i OB, og hvis vi skal se på en spiller, der har det, vi kalder for OB-DNA, så er Magnus et sindssygt godt eksempel på det. Han er altid træningsparat, han yder altid 100 % og han går forrest i alle ting. Da han var skadet, var han topprofessionel i forhold til at blive klar igen, og han er et tydeligt eksempel på, at hårdt arbejde lønner sig.

– Udover alle de ting er Magnus også en dygtig spiller, der selvom han ikke har højden med sig, er utroligt stærk fysisk. Han er kompromisløs i sit spil, men har også en god forståelse for at spille spillet, så vi er rigtig glade for, at vi er blevet enige med Magnus om en aftale, siger Tonny Hermansen, der er teknisk chef på Akademiet.

Dagen er stor for Tonny, men den er endnu større for Magnus Saaby selv. Siden han startede til fodbold, har han aldrig optrådt for andre end OB, så at han i dag har skrevet under på en kontrakt med OB, er noget helt specielt for ham.

– Det betyder rigtig meget for mig. Det har været klubben fra dag et, og jeg er rigtig glad for, at det er her, min fremtid ligger i de næste tre år. Jeg har brugt helt vildt mange timer i klubben – det er jo næsten to timer hver dag, sigen jeg var helt ung.

– Jeg er en aggressiv spiller, der er meget glad for duelspil, og jeg er en del af den defensive organisation på holdet. Jeg synes selv, jeg er udmærket på bolden, men både i spillet med og uden bold er der selvfølgelig mere, der skal arbejdes med og lægges på, men det er det, jeg skal bruge de næste tre år på, og jeg glæder mig helt vildt, siger Magnus Saaby.

Stort tillykke til Magnus Saaby, vores amatørafdeling og hele Akademiet med kontrakten.”

Også Luca Kjerrumgaard, der er angriber på U17 har fået en fortjent kontrakt

Fra OB lyder det:

“OB har i dag indgået en aftale med U17-angriberen Luca Kjerrumgaard, som løber frem til sommeren 2022. I weekenden kom Luca Kjerrumgaard igen på tavlen i U17-Ligaen, og det var ottende gang i denne sæson, hvilket er nok til at gøre ham til den indtil videre mest scorende OB-spiller i dette års U17-Liga.

Og at Luca laver mål, er ikke bare noget, der er sket i denne sæson. Det har han altid gjort, og det er det, der gør ham til en rigtig interessant spiller, mener Tonny Hermansen.

– Luca er det, vi kalder en notorisk målscorer, og så har han indenfor de seneste par år udviklet sig rigtig meget som fodboldspiller. Han har altid scoret masser af mål, men han har lagt på i de andre dele af spillet. Særligt i spillet med ryggen til mål har han rykket sig, og det har gjort, at han er en rigtig god spiller at have i forhold til kombinationsspil, og det er vigtigt, at vores angriber kan det, når man ser i forhold til den type fodbold, vi gerne vil spille.

– I forhold til de styrker, Luca har, er han godt billede på vores talent-ID i forhold til, hvad vi forventer, at en angriber skal kunne. Han er målfarlig med sine fødder, som han afslutter rigtig godt med, men han er også en høj angriber, der samtidig har evnerne til at lave mål med hovedet. Duelspillet skal vi sammen have gjort endnu stærkere, så han får mere mod i sit duelspil inde i feltet. For han har teknikken i luftrummet til at kunne blive rigtig farlig fremadrettet, hvilket ikke er en naturlig ting at have som angriber. Så vi ser rigtig meget frem til at udvikle Luca, så han også kan blive en notorisk målscorer på den øverste hylde mange år ud i fremtiden, siger Tonny Hermansen.

At Tonny Hermansen kalder Luca for en notorisk målscorer, er angriberen selv enig i, og netop det med at score mål er da også noget, Luca ser som en af sine spidskompetencer.

– Jeg vil kalde mig selv en boksangriber. Jeg kan rigtig gode lide at være inde i feltet, og så kan jeg som alle andre angribere rigtig godt lige at lave mål. Jeg har lavet mange på det seneste, og det håber jeg, at jeg kan blive ved med. Jeg synes selv, jeg har et godt spark, og at jeg er god til at heade, men det føler jeg også, at jeg skal være, når jeg er så høj, som jeg er, siger Luca Kjerrumgaard

Luca spillede tidligere hos vores samarbejdsklub Dalum IF, inden han som U13-spiller kom til OB. Derfor er han i den grad en Odense-dreng, og derfor er det også ekstra specielt for ham at have skrevet kontrakt med striberne.

– At det er OB, jeg skriver kontrakt med, betyder rigtig meget, og det har været en drøm, siden jeg var helt lille. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg begyndte at spille fodbold, så det er rigtig stort. Jeg har som yngre stået på stadion og håbet på, at det kunne blive mig en dag. Nu er jeg nået et skridt videre i forhold til det mål, så det er rigtig stort for mig, siger Luca Kjerrumgaard.

Herfra skal der selvfølgelig lyde et stort tillykke til Luca Kjerrumgaard, vores venner fra Dalum IF og alle trænerne på Akademiet!”

SønderjyskE
Der var fest og glæde i Haderslev, da Anton Hüttel på sin 15-årige fødselsdag kunne skrive en tre-årig talentkontrakt med klubben.

Anton udtaler:

“Jeg er meget glad for kontrakten, og det føles helt fantastisk. Jeg har store ambitioner, og jeg vil gerne nå så langt som muligt. Jeg har en drøm om at spille for SønderjyskE i Superligaen, og det her er en god motivation til at arbejde hårdt for at nå mit mål”.

Ungdomsudviklingstræner Michael Meyhof fortæller:

“Han har en uhyggelig fart og har sine spidskompetencer i de offensive gennembrud. Han er stærk på kroppen, og han er en spiller, som hele tiden gør ondt på modstanderen. Han er godt på vej, men han har stadig meget at lære, og når han til sommer bliver kontraktspiller og kommer permanent op i U17-truppen, tror vi på, at det vil udvikle ham yderligere.

Sportschef Hans Jørgen Haysen glæder sig over, at endnu et lokalt talent har tilspillet sig en ungdomskontrakt.

“Vi har i forvejen Sebastian Jessen og Jens Frandsen fra det talentfulde U15-hold på ungdomskontrakter, og det glæder mig, at vi kan udvikle så dygtige fodboldtalenter. Det er helt i tråd med vores talentstrategi, at vi skal holde på vores dygtigste spillere, og det er Hüttel endnu et eksempel på”

Det er ikke kun i SønderjyskE/HFK, at man har lagt mærke til Anton Hüttels talent. Han har flere gange været indkaldt til DBU-samling, og han skal i næste uge til DBU-talenttræning i Talentcenter Vest.

FCN
I FCN hygger de sig med, at tre u-hold fik sejre i weekenden. U17 og U19 sejrede 4-0 og 4-2 over AGF, mens U18 DM/Kvinder vandt 2-1 over Viborg. Læs kampreferaterne samlet:
https://fcn.dk/2019/05/tre-sejre-paa-stribe-til-u-holdene/

Randers
Der er ingen tvivl om, at Randers har et stærkt U15 hold i år. Der er glæder i Randers over, at fseks af spillerne er udtaget til U15 DBU samling Vest

De seks spillere er:

Cheftræner Joachim Møller Jensen udtaler følgende omkring udtagelsen:

“Udtagelsen er et skulderklap til de seks drenge, der i en længere periode har arbejdet godt på træningsbanen og præsteret godt i kampene.
Det er dog lige så meget et skulderklap til deres holdkammerater, der er med til at skabe et stærkt træningsmiljø i hverdagen, og til teamet i klubben omkring dem. Filip og Dion har været udtaget til de sidste to samlinger, så det er glædeligt at DBU nu har kigget flere af vores spilleres vej.

Vi har en spændende U15-trup med mange dygtige spillere, der er inde i en fin udvikling. Måske er der flere, der kan byde sig til senere.
Vi glæder os til at følge drengene på samlingen, og se hvordan de kommer til at præstere sammen med mange andre dygtige spillere. Det bliver en god reference for dem”

Herudover er der tilfredshed med at U17 holdet kom tilbage fra 0-2 og fik uafgjort 2-2 mod topholdet fra Silkeborg IF.

AaB
I Aalborg kører det for U19-holdet, som er nr. 1. i ligaen. De vandt 2-0 over OB i weekenden. Læs referatet fra AaB:

https://aabsport.dk/nyheder/2019/maj/aab-fastholder-foersteplads-i-u19-ligaen-med-sejr/

Horsens
I Horsens har man slået Frederiks Rønnows rekorden for clean-sheet i U19-regi – 9 kampe. Med 2-0 sejren over Næstved er Horsens nr. 2 i Divisionen.

Vejle Boldklub
U17 og U19 mødte FCK i weekenden. Vejle var dog skuffet over uafgjort i U17-kampen, som ikke var velspillet. U19 vandt tilfredsstillende 2-1.

U19’s Cheftræner Steffen Kielstrup udtaler oven på sejren:

“Det er en fin præstation vi leverer. Vi havde fokus på, at vi skulle stemple ind igen med aggressivitet og vilje, efter der har manglet lidt på træningsbanen og i reserveholdskampen i tirsdag mod EfB. Vi løb meget mod FCK, trykkede dem højt og vinder bolde centralt på banen hvor FCK gerne vil spille den ind. Kort sagt, så leverede vi det, som vi forventer af os selv hver gang, siger Steffen Kielstrup.

VB havde en føring på 2-0 inden det sidste kvarter, men her fik FCK reduceret og skabt spænding.

– Der var unødvendigt, at det blev spændende. FCK har et par chancer før pausen, men vi skal bare lukke den ved Adam Jakobsen til 3-1. Vi stresser lidt i slutningen, laver fejl og spiller ikke med bolden, som vi skulle have gjort. Det giver en hektisk afslutning. Men alle mand arbejder hårdt og vi vinder alligevel fortjent. Det er to flotte mål vi scorer og der lykkede vi med vores plan om at erobrer bolde centralt på banen. Vi var også gode til at finde rum bag deres stoppere og med brede kanter, blev der også plads at spille på, siger Steffen Kielstrup.

– Det er en stærk holdpræstation der gør, at vi vinder. Når det så er sagt, så vil jeg gerne fremhæve Lundrim Hetemi for et meget, meget højt niveau. Han var alle steder, vandt mange dueller, vendte godt med bolden og satte mange gode angreb op. Lundrim stemplede virkelig ind med en iøjnefaldende præstation og han var ligeså kampafgørende, som en spiller med det potentiale, skal være, siger Steffen Kielstrup, der også roste målscorer Thais Damgaard, for et mål og en assist.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *