OB U15 fik 3 point mod Barcelona og en flot placering i Belgien


I denne weekend har OB’s U15 hold været til Kevin De Bryune Cup i Belgien for at prøve kræfter med de helt store hold fra Europa. KDB CUP er kendetegnet ved, at der kun er hold med fra øverste hylde, og at de 12 hold bliver inddelt i 3 lag.

De 3 seedningslag var:

1: Bayern Munchen, Chelsea, Manchester City, Barcelona

2: PSG, Feyenoord, PSV, OB

3: Anderlecht (forsvarende mestre), Club Brygge, Gent, Genk

OB trak Barcelona og Gent i deres pulje, hvilket på forhånd gjorde det svært at gå videre. Sidste forår vandt Barcelona en stor turnering i Stockholm, hvor OB også deltog, og OB-drengene tabte 3-0 til Gent sidste forår. OB har dog haft et forrygende forår, og derfor var det en flok tændte drenge med tro på sig selv inden stævnet.

Første kamp var manddomsprøven mod Barcelona, hvor OB skulle vise, at de var klar til at spille med om pladserne i kvartfinalen. Det blev en typisk Barcelona-kamp, hvor det spanske hold havde bolden klart mest, men hvor de manglede Messi til at skabe de helt store chancer, og derfor kunne et godt kæmpende OB-hold lukke af, og kampen endte dermed  0-0.

Alle kampe i turneringen skal afgøres, og derfor gik kampen direkte i straffesparkskonkurrence, hvor OB efter 3 sikre scoringer og en god redning af målmand Marcus Alstrup kunne trække sig sejrrigt ud af kampen, og sikre 3 vigtige point til kontoen.

2. kamp i puljen stod mellem Barcelona og Gent, og her blev belgierne kørt ud af banen, og Barcelona tog stævnets hidtil største sejr på 5-0. Dette var et drømmeresultat for OB, da de derfor kunne gå ind til sidste kamp i puljen med visheden om, at de kunne tåle et nederlag på 2 mål.

Kampen var meget lige, men uden de store chancer de første 38 min, men 2. min før tid mente dommeren, at en af OB’s spillere havde ramt bolden med hånden helt nede i hjørnet af feltet.

Dette udløste et straffespark til Gent, som blev sikkert udnyttet.

Der skete ikke mere i resten af kampen, og da kampen blev fløjtet af, virkede det som om, at Gent-staben ikke helt havde forstået turneringens reglement, og derfor jublede de som om, at de var gået videre til kvartfinalerne. Men OB havde bedre styr på reglerne – målscoren var afgørende.

OB skulle møde PSV i kvartfinalen. PSV havde bla. slået Man. City ud i deres pulje, og slået en anden af forhåndsfavoritterne Genk efter straffesparkskonkurrence.

OB startede kampen med tro på egne evner, og havde flere chancer bla. et skud på stolpen, inden det lykkedes at komme foran 1-0. PSV er dog ikke et hold, der lader sig slå ud af, at de kommer bagud, og derfor blev presset mod OB-målet bare intensiveret, og det endte med en udligning 10 min før tid.

Kampen endte uden yderligere scoringer, og derfor skulle begge hold igen ud i straffesparkskonkurrence. Desværre var heldet ikke med OB i denne omgang, og derfor blev kvartfinalen endestationen.

Søndag var det Bayern Munchen, som OB skulle spille første plaringskamp imod. Bayern Munchen var stærke og bedre, og vandt fortjent 2-0. I den anden placeringskamp formåede OB at slå belgiske Anderlecht fortjent 2-0, og kan derfor rejse hjem med en 7. Plads, og har repræsenteret Danmark flot.

Turneringens finale skal afgøres mellem Chelsea og Racing Genk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *