U19: FCM danske mestre

Der er ingen tvivl om, at FCM U19 har haft en helt fantastisk sæson. Præstationen med en kvartfinale i Youth League, hvor både Roma og Manchester United blev besejret undervejs, er nok det bedste danske ungdomsresultat til dato. I weekenden kom så det danske mesterskab i hus med mindst mulige margin, selvom det i de sidste par runder har set ud som om, at titlen skulle ende hos AaB.

AaB havde inden de sidste to runder brug for en enkelt sejr i en af de to hjemmekampe, og efter helt ufattelige 10 sejre i træk, var oddsene på AaBs side. Guldet var således på vej til Aalborg. Men AaB svigtede fælt og tabte først 0-4 til FCN, og i sæsonens sidste kamp blev det til 2-2 mod SIF.

Mesterskabet blev dermed sendt til Herning på baggrund af en bedre målscore end AaB.

FCM’s cheftræner Claus Therkildsen udtaler:

– Det er så fortjent, at spillerne får det mesterskab, for de har spillet en fantastisk sæson. Der har været modvind og prøvelser undervejs, men spillerne leverede hele tiden suverænt arbejde, så jeg under dem virkelig dette mesterskab.

Endvidere glæder Claus Therkildsen over, at FCM igen næste år skal spille Youth League:

– Det er en fantastisk oplevelse, som spillerne lærer utrolig meget af. Det er fedt, at næste generation af spillere også får den internationale erfaring som Youth League giver, og i det hele taget har FC Midtjylland efterhånden et fint navn internationalt.

Mens FCM kan notere 4 mesterskaber på fem år, så fik AaB som nævnt sølv i år, mens FCN tog bronzen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *